U maakt gebruik van een oude webbrowser waardoor deze site niet naar behoren zal werken. Download de laatste versie van uw browser of gebruik een alternatief als Google Chrome.

Yuk Kan Yeung

Yuk Kan Yeung is geboren in Hong Kong en studeerde af in de beeldende kunsten aan de Chinese Universiteit van Hong Kong in 1981. In 1987 behaalde ze een post universitair diploma in keramiek aan het Goldsmiths’ College, Universiteit van Londen. Sinds 1987 woont en werkt Yuk Kan Yeung in Nederland. 

Beschrijving van het werk van Yuk Kan Yeung
‘Ontdekkingsreizen, daar gaat mijn werk over. Ontdekking, en confrontatie met gedachten en gevoelens. Voor Yuk Kan is de creatie van haar porselein en tekenen als het schrijven van poëzie. Zoals een dichter zijn/haar gevoelens uit met woorden, zo gebruikt zij haar vormen en kleuren.’ Al jaren combineert Yuk Kan tekenen en schilderen op haar porseleinen objecten. Literatuur, poëzie, architectuur, Chinese kalligrafie en ook haar eigen ervaringen in het leven zijn haar inspiratiebronnen. De beweging van het tekenproces, de spontaniteit en de directheid van de Chinese kalligrafie zijn vertaald op het porseleinen object en op papier. Ze gebruikt haar intuïtie om de vorm te ontdekken; terwijl ze de kleuren, de lijnen en het schrift laat vloeien, hebben haar emoties en herinneringen een plek gevonden.

Haar werk wordt internationaal tentoongesteld met werk in de vaste collectie van het Hong Kong Museum of Art, GRASSI Museum for Applied Art Leipzig, Duitsland, Falmouth College of Arts Engeland, Crafts Council London, World Ceramic Exposition Foundation Icheon Korea als ook in privé verzamelingen in Azië, Australië, Europa en de U.S.A.. 

Web-site: www.yeungyukkan.com