U maakt gebruik van een oude webbrowser waardoor deze site niet naar behoren zal werken. Download de laatste versie van uw browser of gebruik een alternatief als Google Chrome.

Susanne Silvertant

Tegenover de monumentale vormentaal van haar beelden staat de kwetsbaarheid van het materiaal en vooral van de huid, die soms zelfs transparant is. Verbinding is het belangrijkste thema van haar werk. Kunst beschouwt ze als een taal: door middel van mijn werk wil zij communicatie tot stand brengen. Deze visie wordt versterkt door in sommige objecten tekens te krassen. Deze tekens verwijzen naar een taal; maar ze zijn niet eenvoudig te duiden. In Susanne’s meest recente werk combineert ze het thema verbinding met beweging. Het werk wordt hierdoor ruimtelijker.
Inspiratie vindt ze in de schoonheid van de ruige natuur, een tuin, een landschap, maar ook in de architectuur van een stad. De ontmoeting met restanten van oude beschavingen in Spanje en Portugal leidde tot een eigentijdse en persoonlijke vormgeving. Sporen van het verleden, heden en aantastingen door de tijd geeft ze weer in haar beelden. De intensieve Raku-stooktechniek bepaalt in grote mate de uitstraling van haar werk. Helder porselein en sprankelende elementen van zelf gegoten glas zorgen voor een spannend contrast met de verweerde klei. Verweerd glas, gevonden langs de kustlijn, diende als uitgangspunt voor deze ontwikkeling.