U maakt gebruik van een oude webbrowser waardoor deze site niet naar behoren zal werken. Download de laatste versie van uw browser of gebruik een alternatief als Google Chrome.

Margriet Oomen

Een onstuitbare nieuwsgierigheid drijft Margriet, steeds opnieuw als een beginner naar haar werk te kijken, te innoveren, vragen te stellen, de intuïtie ruim baan te geven. Zo is ze op zoek naar het onvindbare maar overal voelbare voor wie zich focust en wil kijken. Wat haar inspireert zijn de zonderlinge zwijgzame dingen die als onbekenden tussen de dingen van het dagelijks leven staan. Vanuit een voorliefde voor fresco’s, met de zichtbare aanwezigheid van de muur als ondergrond is haar schildertechniek ontstaan. 

Schilderijen
De schilderijen zijn geïnspireerd op de natuur en de tuin die zij vanuit haar atelier ziet. Ze ervaart alle invloeden maar vooral de speling van het licht. Op een gestructureerde ondergrond komt de voorstelling en ontstaat het contrast tussen architectonische vormen en de bewegelijkheid van planten, struiken en bomen.

Leporello’s
In haar leporelloboeken gaan architectuur en natuur samen. Door de harmonicavorm kan steeds een nieuw beeld ontstaan, zowel als boek als ruimtelijk object.

Tekeningen
De tekeningen zijn gemaakt ‘en-plein-air’ tijdens een werkperiode in Zundert waar Vincent van Gogh geboren en in Auvers sur Oise waar hij gestorven is.