U maakt gebruik van een oude webbrowser waardoor deze site niet naar behoren zal werken. Download de laatste versie van uw browser of gebruik een alternatief als Google Chrome.

Gerard van Selst

Gerard van Selst

Beeldend kunstenaar Gerard van Selst, Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, is geen traditionele schilder of beeldhouwer maar maakt met een diversiteit aan materialen werken voor aan de wand en de ruimte en werkt in ‘s-Hertogenbosch.

De Judaspenning en meer...
Het zaadje van de tweejarige plant Judaspenning ingebed en een toets van kaarsvet is kenmerkend in het geheel van zijn werk. Het Bijbelse verhaal over Judas is uitgangspunt en metafoor in de zin van het verraad aan Jezus en het achterover drukken van 30 zilverlingen. Gerard vertaalt dit als metafoor naar de huidige criminaliteit, wanorde, verval van waarde en normen, ontkerkelijking, zelfverrijking et cetera. Het individualistische ik-tijdperk en de godsdienst ontluisterende samenleving geeft alle aanleiding tot het scheppen van orde en rust. Het ordenen met symbolische, spirituele en humoristische uitingen en een architectonisch gevoel voor design en vormgeving zijn terug te zien in het werk van deze kunstenaar.